جانشین دبیرکل انجمن پسته اعلام کرد:

صادرات پسته، نیازمند رفع مشکلات ارزی

جانشین دبیرکل انجمن پسته گفت: به دلیل مشکلات ناشی از رفع تعهد ارزی، سال گذشته صادرکنندگان امکان صادرات این محصول را نداشتند و ۲۰ هزار تن پسته در انبارها باقی ماند.

پسته


 

حجت حسنی سعدی جانشین دبیرکل انجمن پسته در گفت‌وگو با کشاورز پلاس بیان کرد: اگر مشکل صادرات پسته حل نشود به مشکل بر می‌خوریم زیرا امسال تولید پسته آمریکا هم افزایش یافته است.

وی افزود: هرچه ما در صادرات تاخیر داشته باشیم، رقیبمان امکان دارد بازارهای ما را جایگزین کرده و اشباع کند.

به گفته حسنی سعدی، از دست رفتن بازارها باعث می‌شود تولیدکننده متضرر شده و قیمت‌ها کاهش یابد. زیرا پسته محصول صادراتی است و بخش عمده آن صادر می‌شود. اگر بازار را از دست بدهیم، کشاورز متضرر می‌شود.

وی گفت: عموما ما نزدیک به 80 درصد پسته تولید داخل را صادر می‌کنیم و حدود 15 تا 25 درصد پسته هم به مصرف داخل می‌رسد. پسته کالایی لوکس بوده و جزء سبد خانوار نیست.

جانشین دبیرکل انجمن پسته ادامه داد: شرایط صادرات در سال گذشته به نسبت خوب نبود و به خاطر بحث تعهد ارزی، خیلی از صادرکنندگان تمایلی برای صادرات نداشتند. درخواست برای پسته ایران وجود داشت اما صادرکنندگان این امکان را نداشتند که محصولی را به خارج از کشور صادر کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر محصول جدید وارد انبارها شده است و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، 20 هزار تن محصول سال قبل در انبارها مانده است

حسنی سعدی افزود: پسته چون خشکبار است، بسته به شرایط نگهداری و انبارداری قابلیت ماندن در انبار را تا 3 سال دارد.

وی درباره وضعیت تولید پسته در کشور بیان کرد: ما هنوز در حال بررسی موضوع هستیم و ظرف یکی دو هفته آینده، میزان تولید پسته را اعلام رسمی می‌کنیم.

جانشین دبیرکل انجمن پسته اضافه کرد: سال گذشته میزان تولید پسته 106 هزار تن بود. البته در بررسی‌هایی که انجام می‌دهیم، درصدی خطا داشتیم که در جلسه پیش‌بینی تولید امسال، میزان دقیق اعلام خواهد شد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها