رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران اعلام کرد:
تکمیل ظرفیت صنایع غذایی، به کمک توافقنامه ترجیحی ایران و اوراسیا
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران گفت: با توجه به پتانسیلهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، میتوانیم از فرصت پیش آمده در قالب توافقنامه ترجیحی بین ایران و این اتحادیه استفاده کرده و ظرفیت خالی صنایع تبدیلی کشور را تکمیل کنیم.
عطااله اشرفی اصفهانی در گفتوگو با کشاورز پلاس بیان کرد: تواقفنامه ترجیحی ایران و اوراسیا به زودی به امضا میرسد و 80 درصد گروه کالایی بین دو کشور با تعرفه صفر مبادله خواهد شد. این سیاست زمینه تامین ارزانتر مواد اولیه را برای بخشی از صنایع غذایی ایران و دیگر صنایع فراهم میکند.
وی افزود: این توافقنامه فرصت مناسبی است که از تعامل با کشورهای این اتحادیه اقتصادی، حداکثر بهره را ببریم. اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان پتانسیلهای خوبی در راستای تامین نیازهای ایران دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران گفت: از پتانسیل این کشورها برای تامین ماده اولیه صنایع غذایی کشور که حدود نیمی از ظرفیت آن خالی است، میتوان استفاده کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در ایران ۴۰۰ کارخانه آرد با ۳۰ میلیون تن ظرفیت وجود دارد. ظرفیت این کارخانهها، 60 تا 70 درصد بیش از نیاز کشور است.
اشرفی اصفهانی بیان کرد: ایران میتواند با واردات گندم از اتحادیه اوراسیا، ظرفیت خالی مانده کارخانههای آردش را فعال کرده و با صادرات محصول نهایی یعنی آرد، از مزایای ارزش افزوده ایجاد شده بهرهمند شود.
وی ادامه داد: اتحادیه اوراسیا مرجع خوبی برای واردات ذرت دامی است. در حالی که کارخانههای تهیه خوراک دام به دلیل کمبود ماده اولیه با 30 درصد ظرفیت کار میکنند، میتوانیم با تامین نهاده بیشتر از مبدا اوراسیا، علاوه بر فعال کردن ظرفیت خالی کارخانههای خوراک دام، ایران را به مرکزی برای صادرات خوراک آماده دام تبدیل کنیم.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، خوراک دام آماده در افزایش بهرهوری و سلامت تولیدات دامی نقش بسیار مهمی دارد. در صورت فعال شدن ظرفیت خالی کارخانههای خوراک دام، میتوان این محصول را با قیمتهای مناسبتر و ارزانتر در اختیار دامداران قرار داد و سلامت محصولات پروتئینی کشور را تضمین کرد.
وی با اشاره به اینکه اکنون نیاز کشور به خوراک دام بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن است، اضافه کرد: با افزایش کیفیت محصولات پروتئینی از مسیر تامین خوراک دام استاندارد، در حوزه صادرات این محصولات هم با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد.
وی اتحادیه اوراسیا را محل مناسبی برای تامین نیازهای چوبی کشور اعلام کرد و افزود: در حال حاضر که بهرهبرداری از جنگلهای طبیعی کشور محدود شده و صنایع چوب ایران بیش از گذشته نیازمند ماده اولیه هستند، اتحادیه اوراسیا میتواند نیازهای داخل را در صورت حل مشکلات قرنطینهای تامین کند.
اشرفی اصفهانی گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد از ظرفیت صنایع چوب کشور خالی است. بسیاری از این صنایع با شرط واردات چوب مجوز فعالیت گرفتهاند. پتانسیل تولید چوب در داخل کشور هم به حدی نیست که بتواند نیازهای این صنایع را تامین کند.
وی ادامه داد: با توجه به امکان حمل دریایی چوب از اتحادیه اوراسیا، در صورت شناسایی باراندازهای مناسب برای طی دوره قرنطینه چوب، میتوانیم نیازهای صنایع چوب کشور که نزدیک به 80 درصد آنها در شمال کشور متمرکز شدهاند را تامین کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران توضیح داد: بدون شک برای توسعه مناسبات با اتحادیه اقتصادی اوراسیا باید زیرساختهای موجود در کشور توسعه یابد. نوسازی ناوگان کشتیرانی داخلی، تکمیل مسیر ریلی رشت به منطقه آزاد انزلی و مجتمع بندری انزلی، ایجاد اسکلههای رو رو در بنادر شمالی کشور و اقداماتی از این دست باید اجرایی شود.
وی یادآور شد: در صورت اصلاح ناوگان حمل و نقلی و تامین به موقع مواد اولیه برای تولیدکنندگان ایرانی، علاوه بر تکمیل ظرفیت صنایع غذایی، میتوانیم ایران را به کریدوری برای صادرات مجدد محصولات اتحادیه اوراسیا تبدیل کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید