آخرین اخبار

قوانین خلق الساعه در تجارت به کشاورزی لطمه می‌زند

سیاب حسن‌پور گفت: اصلی‌ترین بازار ما برای صادرات کیوی روسیه است و ۶۰ درصد از تولیدات خود را به آنجا صادر می‌کنیم.

سیاب حسن‌پور رئیس انجمن صنفی کیوی کاران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره آسیب‌هایی که تعیین عوارض صادراتی بر کشاورزی دارد، گفت: وقتی بعد از گذشت مدتی از تولید یک محصول دولت برای آن عوارض صادراتی تعیین می‌کند، طبیعتا کشاورزی به صورت مستقیم لطمه می‌خورد. تجربه ثابت کرده ایجاد عوارض صادراتی برای محصولات کشاورزی هرگز در تاریخ جواب نداده است.

 

حسن‌پور با اشاره به اینکه اصلی‌ترین بازار ما برای صادرات کیوی روسیه است و ۶۰ درصد از تولیدات خود را به آنجا صادر می‌کنیم اظهار کرد: این محصول در استان‌های شمالی کشور از جمله گیلان و مازندران تولید می‌شود. ما در کشور حدود ۴۰۰ الی ۴۵۰ هزار تن تولید کیوی داریم که بیشترین تولید در شهرستان تالش انجام می‌شود.

 

وی درباره اینکه کشاورزان چه انتظاراتی از دولت دارند؟ عنوان کرد: در مرز‌ها به علت نبود ناوگان حمل‌ونقل و مشکلاتی که در گمرک ایجاد می‌شود، محصولات کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد. دولت می‌تواند بری اینکه تولید آسیب نبیند، یک برنامه راهبردی تدوین کند. اگر دولت یک سیاستگذاری تخصصی داشته باشد و ساختاری ایجاد کند که بتوانیم مسیر تولید تا صادرات را کنترل کنیم، این بی‌نظمی‌ها کاهش پیدا می‌کند. در سال‌های گذشته به دلیل بی‌نظمی و عدم هماهنگی که وجود داشت، محصولات ما با سیستم سنتی به هند صادر و باعث ایجاد مشکلاتی شد که در نهایت هند صادرات را تعلیق کرد و ما بازار را از دست دادیم. بعد از رایزنی‌هایی که صورت گرفت در حال حاضر تاییدیه هند را داریم و صادرات دوباره از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.

 

رئیس انجمن صنفی کیوی کاران در رابطه با میزان صادرات این محصول اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت صادرات ما بهبود یافته است و سالانه حدود ۱۵۰ هزارتن صادرات انجام می‌دهیم. در حال حاضر مشکلی در تامین بازار داخلی نداریم و این محصول در سردخانه‌ها با قیمت ۴۵ الی ۵۰ هزارتومان وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه کشور هند بازار مناسبی برای این محصول است عنوان کرد: حوزه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، معاونت باغبانی و سازمان حفظ نباتات یک برنامه‌ای برای سردخانه‌ها که استاندار‌های لازم بازار هدف را دارند سازماندهی کردند و در حال حاضر حدود ۱۸ مجموعه اجازه صادرات دارند و ممکن است سال آینده دوبرابر شود.

 

حسن‌پور در پایان گفت: برای افزایش ماندگاری این محصول نیاز به ورود مرکز تحقیقات است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها