آخرین اخبار

تولید آبزیان در ایران ۳۲ درصد رشد کرد

رئیس سازمان سازمان شیلات ایران گفت: در هفت ماهه سال جاری بیش از ۵۰۰ هزار تن آبزی تولید شده که در مقایسه با سال قبل ۳۲ درصد رشد کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، آمار های تولید اعلامی از سوی سازمان شیلات ایران نشان از افزایش تولید محصولات شیلاتی در سال جاری دارد.

در بخش تجارت نیز شاهد افزایش وزنی و ارزشی محصولات صادراتی حوزه شیلات بوده ایم اما این ارزش دلاری همپای ارزش وزنی افزایش نداشته است و قیمت صادراتی به ارزی هر کیلوگرم افت داشته است.

امیدواریم سرانۀ مصرف آبزیان برای ایرانی‌ها به 17 کیلو برسد

ظاهر امر نشان می‌دهد که میزان صادرات این محصولات از لحاظ وزنی افزایش 44 درصدی داشته و اوضاع خوب است اما در صورتی که ارزش صادراتی این محصولات نیز بررسی شود مشخص می شود که همپای ارزش دلاری آن رشد نکرده است.

سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران در این ارتباط اظهار داشت:«مقایسه آمار صادراتی در شش ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه گذشته نشان از افزایش 44 درصدی از لحاظ وزنی و 28 درصدی از لحاظ ارزشی دارد.»

افت ارزش آبزیان ایرانی در بازار‌های صادراتی
با وجود افزایش وزن 44 درصدی صادرات آبزیان در سال جاری اما ارزش دلاری آن در مقایسه با سال قبل خود به ازای هر کیلوگرم کاهشی بوده و نیازمند تامل بیشتر است.

 در شش ماهه ابتدایی سال جاری حدود 142.5 هزار تن آبزیان به ارزش  219.5 میلیون دلار صادر شده است که این ارقام در مدت مشابه سال قبل حدود 99 هزار تن از لحاظ وزنی و 170 میلیون دلار از لحاظ ارزشی بوده است.

بنابراین گزارش با نگاهی به آمارهای جهانی صادرات آبزیان در سال‌های مختلف نشان می‌دهد ارزش صادراتی آبزیان در سال جاری در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته است اما میزان کاهش ارزش صادراتی محصولات ایرانی بیشتر است.

افزایش 60 درصد آبزیان صید شده
بنابراین گزارش، صادرات از ذخایر دریایی آبزیان نیز در شش ماه ابتدای سال جاری  نزدیک به 60 درصد افزایش داشته است به طوری که بر اساس آمار اعلامی در این مدت، بیش از 50 هزار تن انواع ماهیان دریایی به ارزش 88.7 میلیون دلار صادر شد.

رویه ارزان شدن آبزان ایران حتی در خاویار نیز صدق می کند به طوری که در بخش صادرات خاویار ایرانی با وجود اینکه برند شناخته شده ونیمه انحصاری نیز داریم، شاهد افت ارزش محصول صادراتی هستیم.

بر اساس آمار اعلامی سازمان شیلات با وجود رشد 61 درصد ی صادرات  خاویار از لحاظ وزنی، اما میزان رشد این محصول  از لحاظ ارزش، 39.5 درصد بوده است؛ بر اساس این آمار، در این مدت 2.815 کیلوگرم خاویار صادرات شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 1.747 کیلوگرم بوده است، اما ارزش دلاری آن اعلام نشده است.

پیش بینی تولید یک میلیون و 460 هزار تن آبزیان در سال 1403

سید حسین حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در سال 1402 برنامه تولید در حوزه آبزی پروری به میزان یک میلیون و 380 هزار تن بود که با رشد 102 درصدی به رقم یک میلیون و 418 هزار تن رسید.

وی افزود: دربرنامه سال 1403 در حوزه آبزی پروری 684 هزارو 240 تن تولید و برنامه سال 1403 در حوزه صید و صیادی 775 تاییدهزارو 460 تن و درمجموع در حوزه صید و آبزی پروری در برنامه 1403 معادل یک میلیون و 459 هزارو 700 تن برآورد شده است.

تولید آبزیان امسال 32 درصد رشد کرد

وی ادامه تاییدداد:عملکرد 7 ماهه در حوزه صید و صیادی 291 هزار تن با رشد 37 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مواجه بود و عملکرد 7 ماهه در حوزه آبزی پروری 221 هزار تن با رشد 32 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود.

حسینی تاکید کرد:در مجموع عملکرد 7 ماهه در آبزی پروری و صید معادل 512 هزار تن و با رشد 35 درصدی برآورد شد.

وی همچنین گفت:حوزه شیلات با دارا بودن زیر ساخت هایی چون 125 نقطه تلاقی یعنی 70 بندر 120 اسکله تخلیه آبزیان و 35 موج شکن دارای راه‌های ارتباطی ساحل به دریاست و فعالیت در دریا، مدیریت دریا کرانه و پس کرانه را مدیریت می‌کند.

ایران رتبه دوم برداشت صید از اقیانوس هند

حسینی افزود: در اقیانوس‌ها و آبهای دور 19 هزار شناور در حوزه صید و صیادی مشغول به فعالیت هستند، جمهوری اسلامی ایران در کل اقیانوس هند در بین 32 کشور حائز رتبه دوم است و در غرب اقیانوس هند نیز دارای رتبه اول هستیم.

وی با اعلام آنکه 778 هزار تن از صید در کشور مربوط به دریا است، خاطر نشان کرد: 640 هزار تن آبزی پروری در سواحل و داخل سرزمینی انجام می‌شود و جمعاً یک میلیون و 418 هزار تن در سال 1402 مطابق سالنامه آماری، آبزیان تولید شد.

حسینی ادامه داد:144 هزار نفر صیاد در این حوزه فعالیت می‌کنند، در حوزه آبزی پروری 117 هزار نفر مشغول فعالیت هستند که 18 هزار نفر آنها به صورت مستقیم در دریا وسواحل برای پرورش ماهی در دریا و میگو و جلبک مشغول فعالیت هستند.

حسینی با اعلام آنکه 92 میلیون تن از تولید آبزیان جهان از صید است خاطر نشان کرد: سایر تولیدات جهان از آبزی پروری است که 36.5 میلیون تن آن از گیاهان آبزی ازجمله میکرو و مایکروجلبک‌هاست.

تولید 2.6میلیون تن آبزیان در افق 1411

رئیس سازمان سازمان شیلات ایران گفت: برای حرکت به سمت تحقق برنامه‌های اسناد بالادستی، سند امنیت غذایی که برای افق 1411 تدوین شده است، تولید 2.6میلیون تنی در حوزه آبزیان را متصور شده است و در افق برنامه هفتم توسعه نیز، تولید 1.8 میلیون تنی آبزیان دیده شده است، که برای تحقق این اعداد، ضرورت دارد که با اقلیم تطبیق پیدا کنیم.

حسینی کم بارشی کشورمان را محدودیتی جدی برای بخش کشاورزی برشمرد و افزود: متوسط بارندگی کشور، حدود 200 میلی‌متر در سال است و با توجه به محدود بودن اراضی برای کشاورزی، قدرت مانور صنعت شیلات که توسعه عمودی و افقی را امکان‌پذیر کرده است، به خوبی قابل درک است.

وی ادامه داد: مطابق توصیه‌های سازمان خواربار جهانی تا سال 2050 میلادی جمعیت 9.8 میلیارد نفر تخمین زده شده است که 7 میلیارد نفر از جمعیت باید پروتئین مورد نیاز خود را از آبزیان تامین کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها