آخرین اخبار

قصه پر غصه دامداران اصفهان به کمبود بسته‌بندی رسید

قصه پرغصه دامداران اصفهان مدت‌هاست که به درازا کشیده و این بار علاوه‌ بر افزایش قیمت و نبود خودرو برای حمل نهاده‌ها و کشتار اجباری، به کمبود زیرساخت بسته‌بندی برای دام ذبح شده رسید.

دامداران اصفهان مدت‌هاست که با چالش‌های زیادی برای تولید مواجه هستند، چالش‌هایی که نه تنها رفع نشده بلکه هر روز وخیم‌تر شده و این روزها چاره‌ای جز کشتار دام برای دامدارانی که تاب دیدن گرسنگی دام‌هایشان را ندارند، باقی نگذاشته است.

دام‌های سبک و سنگین در اصفهان شرایط ناپایداری را برای ادامه حیات خود سپری می‌کنند و هر روز تعداد زیادی از آنها در صف ذبح قرار می‌گیرند تا از گرسنگی تلف نشوند.

سایه خشکسالی بر کمبود علوفه دام

معاون بهبود تولیدات دام و طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان در این ارتباط به خبرنگار مهر می‌گوید: اصفهان درگیر خشکسالی است که این امر منجر به کمبود علوفه در مراتع برای مصرف دام‌ها نیز شده است و هنوز بارش‌ها به اندازه‌ای نیست که پوشش گیاهی مراتع بتواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد.

حسین ایراندوست با بیان اینکه در شرایط فعلی دامداران مجبور به فروش دام‌هایشان هستند، ادامه می‌دهد: اغلب دام‌های پرواری به فروش می‌رسند که این امر به نقدینگی دامداران کمک می‌کند، البته باید توجه داشت که قیمت‌ها در بازار کشش لازم را ندارد و دامداران مجبور هستند با ضرر دام خود را بفروشند.

قصه پر غصه دامداران اصفهان به کمبود بسته بندی رسید

صدور مجوز صادرات دام سبک و سنگین

او با بیان اینکه پشتیبانی امور دام برای کاهش ضرر و زیان دامداران و کمک به نقدینگی دامداران ورود کرده و دام سنگین و سبک پرواری را خریداری می‌کند، تصریح می‌کند: همچنین مجوز صادرات برای ۲۰۰ هزار بره نر پرواری و ۵۰ هزار گوساله نر پرواری صادر شده است که اگر اتحادیه دامداران بتوانند این امر را زودتر به نتیجه برسانند کمک خوبی به دامداران خواهد داشت.

معاون بهبود تولیدات دام و طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر در استان اصفهان به صورت روزانه ۱۰۰ رأس گوساله نر با همکاری امور پشتیبانی دام برای اصفهان و حدود ۳۰ رأس برای تهران کشتار می‌شود، ابراز می‌کند: برای کشتار گوسفندان نیز ظرفیت کشتار روزانه ۵۰۰ رأس در استان فراهم شده است.

او با بیان اینکه همچنان ما به دنبال تأمین نهاده دامی برای دامداری‌های استان هستیم، ادامه می‌دهد: نهاده‌های تولیدی در داخل استان در اختیار دامداری‌های سنتی قرار می‌گیرد و دامداری‌های صنعتی نیز از طریق سامانه بازارگاه نهاده خود را خریداری می‌کنند که البته این میزان جوابگوی نیاز دامداران نیست و نیاز دامداران بالاتر از توان ما برای تأمین نهاده است.

دامداران مشکل نقدینگی دارند

ایراندوست با اشاره به اینکه نهاده‌هایی که از سوی جهاد کشاورزی استان برای دامداران تأمین می‌شود، حداکثر ۴۰ درصد از خوراک دام را تأمین می‌کند، اضافه می‌کند: دامداران مجبور هستند ۶۰ درصد خوراک دام را از بازار تأمین کنند و این امر دامداران را با مشکل نقدینگی مواجه کرده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها