آخرین اخبار

دلایل گرانی گوشت/ معاون وزیر کشاورزی: قیمت گوشت در حال کاهش است

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این وزارتخانه برنامه‌هایی را برای تنظیم بازار گوشت قرمز از قبیل واردات گوشت گرم و عرضه گوشت داخلی دارد که این امر باعث شده، قیمت‌ها در بازار در حال تعدیل باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شاپور علایی مقدم در نشست خبری در ارتباط با دلایل گرانی گوشت، اظهار کرد: با توجه به اینکه منشاء تمام تولیدات دامی، نهاده‌های دامی است و نرخ آنها نیز از ارز 4200 به ارز نیمایی تغییر کرده و از طرفی در فصل سرما و یخبندان هستیم و دامداران نمی‌توانند از مراتع استفاده کنند طبیعی است که تا حدودی شاهد تغییرات قیمتی در تولیدات دامی باشیم.

وی افزود: با افزایش نرخ ارز، مردم برای خرید خودرو با کارت ملی صف می‌کشند اما قیمت گوشت تولیدی دامداران همواره سرکوب می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، ادامه داد: این وزارتخانه برنامه‌هایی را برای تنظیم بازار گوشت قرمز از قبیل واردات گوشت گرم و عرضه گوشت داخلی دارد که این امر باعث شده که قیمت‌ها در بازار در حال تعدیل باشد.

علایی‌مقدم تصریح کرد: باید توجه داشت که دامداران هر کیلو دام خود را حدود 99 تا 100 هزار تومان عرضه می‌کنند اما این محصول توسط واسطه‌ها 140 هزار تومان به فروش می‌رسد و لاشه آن نیز تا 300 هزار تومان عرضه می‌شود اما نرخ این محصول در سامانه 230 تا 240 هزار تومان عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت گوشت وارداتی گرم نیز که از روسیه وارد شده 180 هزار تومان است و اینکه مردم گوشت را از کجا بخرند متفاوت است.

میزان مجاز سموم بر روی 18 هزار محصول کشاورزی مشخص شد

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به ثبت میزان مجاز باقیمانده آفت‌کش‌ها بر روی 18 هزار محصول کشاورزی گفت: این اقدام انقلاب بزرگی برای تولید محصولات کشاورزی و صادرات آنها به حساب می‌آید و بر این اساس صادرات نیز از طریق سامانه سماک انجام می‌شود.

علایی‌مقدم با بیان اینکه آمار در وزارت جهاد کشاورزی نهادینه شده است افزود: آمار رسمی سال 1400 به زودی بر روی سامانه وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول همچنین در خصوص اقدامات این وزارتخانه برای تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان گفت: هیچ کمبودی برای تامین نیاز گوشت، مرغ، روغن، برنج و سایر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به دلایل توقف موقت واردات برنج، اظهار کرد: با توجه به اینکه تولید برنج امسال 500 هزار تن افزایش یافته و از یک میلیون و 800 هزار تن به دو میلیون و 300 هزار تن رسید، ورود این محصول به طور موقت ممنوع شد.

علایی مقدم اضافه کرد: مشکلی بابت واردات از هند، پاکستان، تایلند، اروگوئه وجود ندارد و در صورت نیاز می‌توانیم در هر مقطعی نیاز خود را از این کشورها وارد کنیم هر چند که امسال ذخایر مطمئنی داریم و واردات 145 درصد بیشتر بوده است.

این مقام مسئول همچنین در ارتباط با وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: منظور از مکانیزاسیون تنها فروش تراکتور نیست. در زمینه دنباله‌بندها نیز بسته‌ای تهیه شده است تا در قالب یک پکیج بتوانیم آنها را به کشاورزان ارائه دهیم تا میزان مکانیزاسیون در بخش کشاورزی افزایش یابد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها