رئیس انجمن ملی خرمای ایران خبر داد:
عرضه مستقیم خرما در بازار رمضان
رئیس انجمن ملی خرمای ایران از عرضه مستقیم خرما در بازار رمضان امسال خبرداد.
محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرمای ایران در گفتوگو با خبرنگار کشاورز پلاس درباره قیمت خرما در ماه رمضان امسال بیان کرد: قیمت خرما در بازار بسته به عرضه و تقاضا است. کسی نمیتواند روی قیمت مداخله و پیشبینی کند. برای داشتن یک اقتصاد سالم و باز باید بحث عرضه و تقاضا را جدی بگیریم.
وی افزود: اگر عرضه زیاد باشد و تقاضا کم، طبعا قیمتها کاهشی خواهد بود. قیمت دست بازار است.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: امسال مثل سالهای قبل برنامهریزی لازم با همکاری مجموعههای ذیربط برای عرضه مستقیم خرما در شهرهای بزرگ انجام شده است. سعی میکنیم تلاطم و تقاضای یکباره ماه مبارک رمضان را متعادل کنیم.
وی ادامه داد: سعی میکنیم عرضه به صورت متعادل باشد که قیمتها افزایش شدیدی نداشته باشد. اگر دوستانمان در بحث میادین میوه و تره بار و فروشگاههای زنجیرهای وزارت صمت و جهاد کشاورزی که همه قول مساعد دادند، همکاری لازم را داشته باشند، یک روش متعادلی تعیین خواهد شد.
رشید فرخی درباره قیمت خرما بیان کرد: این محصول انواع مختلف با قیمتهای متفاوتی دارد. برای هر نوع سلیقهای محصول در بازار وجود دارد.
وی یادآور شد: خرما یکی از مظلومترین محصولات از نظر افزایش قیمت طی چهار تا پنج سال اخیر است. بهای این محصول متناسب با افزایش نرخ تورم و هزینه نهادههای تولید، رشد نیافته است.
محقق شدن متوسط تولید کشور در سال جاری
رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: امسال یک میلیون و 300 هزار تن خرما از باغات کشور استحصال شد. به نظر میسد که در سال پیش رو مشکلی از نظر مقدار خرما نداشته باشیم. در برخی مناطق کاهش محصول را داشتیم و در برخی مناطق هم شاهد افزایش محصول بودیم.
وی درباره دلیل کاهش در برخی مناطق توضیح داد: به دلیل تغییرات اقلیمی، گرمای بیسابقه و بارندگی بیسابقه در برخی مناطق شاهد کاهش تولید بودیم. در برخی مناطق هم رشد تولید را شاهد بودیم. البته امسال در نخلستانها به اندازه متوسط تولید سالانه محصول برداشت شده است.
گره خوردن صادرات به دستورالعملها
به گفته رشید فرخی پیشبینی وضع صادرات بستگی زیادی به شرایط و دستورالعملهای کشوری دارد.
وی افزود: بارها گفتهام که باید یکبار برای همیشه تکلیف خود را با موضوع صادرات محصولات کشاورزی روشن کنیم. اگر صادرات میخواهیم نیاز است که حتما برخی قوانین را اصلاح کنیم.
رشید فرخی مسئله برگشت ارز را یکی از معضلات مهم پیش روی صادرات محصولات کشاورزی اعلام کرد.
وی گفت: ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی باید به کشور برگردد زیرا بحث امنیت اقتصادی مطرح است. باید بدانیم پول صادرات به چه صورت مصرف میشود. اما برگشت ارز محصولات کشاورزی اگر قوانین مشابهی با محصولات پتروشیمی و دیگر محصولات پردرآمد داشته باشد، این تصمیم کاملا غیر منصفانه است.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران بیان کرد: محصولات پتروشیمی سوبسید انرژی میگیرد و محصول پردرآمدی است در حالی که نرخ نهادههای بخش کشاورزی چندین برابر شده و در اثر تحریمها قدرت رقابتی این بخش با سایر کشورهای همسایه در بازارهای هدف کاملا متفاوت است.
وی گفت: قطعا نیاز است که با بانک مرکزی نشست داشته باشیم. بیش از 10 سال است که در این رابطه با بانک مرکزی بحث داریم. یکبار برای همیشه ارز برگشتی صادرات محصولات کشاورزی باید تعیین تکلیف شود.
رشید فرخی بیان کرد: فعالان بخش کشاورزی باید دستشان برای تهاتر یا معامله با سایر گروهها باز باشد. باید بتوانند با گروههای پردرآمد تهاتر کنند نه اینکه با ارز نیمایی یا گروههایی که دولت تعیین میکند، ارز خود را تهاتر کنند.
وی اضافه کرد: هم میتوان صادرات را رونق داد و هم برگشت ارز داشت. همیشه نمیشود با یک فرمان جلو رفت. نباید دستورالعمللی که برای همه چیز قابل اجرا است را برای محصولی مثل محصول کشاورزی صادق بدانیم.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران تاکید کرد: بحث تصمیمات خلق الساعه، ممنوعیتها و عوارض صادراتی خلق الساعه باعث کم اعتمادی تجار و بازارهای هدف نسبت به محصولات کشاورزی ایران خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید