آخرین اخبار
گرانی و کمبود مواد غذایی در مالزی/ مرغ در مالزی کمیاب شد
بازار مواد غذایی مالزی همچون بسیاری از کشورهای دیگر تعادل خود را از دست داده و گرانی و کمیابی محصولاتی مثل مرغ گریبانگیر مالزیاییها شده است.
به نقل از دی استار، مردم مالزی فشار افزایش هزینههای زندگی را به خوبی حس میکنند. آنها باید ساعات بیشتری را کار کنند تا بتوانند از عهده قیمتهای فزاینده مواد غذایی برآیند.
مالزیاییها علاوه بر قیمتهای گزافی که باید برای خوراکیها بپردازند همچنین تهدید کمبود و نایابی این مواد را احساس میکنند.
نوریا محمد با ۳۶ سال سن گفت: هیچگاه گمان نمیکرد به این زودی بحران غذایی گریبانگیر کشورش شود. وی افزود: کمبود غذا واقعاً من را میترساند. فکر میکردم این بحران در سال ۲۰۵۰ پدید میآمد اما اکنون در حال وقوع است.
به گفته وی قیمت خیلی چیزها رو به افزایش دارد مثل روغن گیاهی، شیر و لبنیات و خیلی چیزهای دیگر.
یک عامل توزیع مواد غذایی در کوالالامپور گفت: فقط طی دو ماه قیمتها ۱۵ رینگیت افزایش یافته است.
مرد ۶۳ ساله مالزیایی هم گفت: قبلاً برای تأمین غذای خانواده چهار نفره خود روزی ۵۰ رینگیت هزینه میکردم اما این رقم اکنون کافی نیست. اکنون باید ۲۰ رینگیت بیشتر از قبل درآمد داشته باشم. البته نمیتوانم مثل گذشته برخی غذاهای گرانتر مثل غذاهای دریایی یا گوشت گوسفند بخرم.
کمبود گوشت مرغ در مالزی
یکی از کالاهایی که کمبود آن به خوبی در مالزی احساس میشود گوشت مرغ است. طی چند هفته گذشته قیمت مرغ در این کشور صعودی بوده و از اواخر هفته این محصول در قفسه فروشگاهها شروع به ناپدید شدن کرده است.
مرغ مهمترین گوشت مصرفی در این کشور است. سرانه مصرف گوشت مرغ در مالزی ۴۷.۴ کیلوگرم در سال است در حالی که تنها ۲۴ کیلوگرم انواع گوشت قرمز در این کشور مصرف میشود.
بر اساس این گزارش مالزی در تولید مرغ خودکفاست و همه نیاز مصرف داخلی را با تولید داخل تأمین میکند اما صنعت مرغداری مالزی وابستگی شدیدی به غذای مرغ وارداتی دارد. تقریباً همه غلاتی که به طیور داده میشود از قاره آمریکا و با دلار وارد میشود و نوسانات نرخ ارز بر هزینه غذای وارداتی طیور و درنتیجه بر قیمت تمامشده مرغ تأثیر دارد.
فدراسیون دامداران مالزی در مورد علت کمبود مرغ در این کشور گفت: تولید مرغ در مالزی به دلیل شرایط بد آب و هوایی در کشورهای تأمینکننده غذای طیور و درنتیجه تأخیر در ارسال محمولههای غذای طیور مختل شده است.
این مسئله باعث افزایش هزینه تمامشده تولید مرغ و درنتیجه گرانی مرغ در بازار شده است. این در حالی است که کاهش ارزش رینگیت هم بر مشکلات مرغداران افزوده است.
وزارت کشاورزی مالزی از افزایش نزدیک به چهار برابری قیمت ذرت خبر داده است. وزارت تجارت این کشور نیز با اشاره به افزایش قیمت ذرت و دانه سویا تخمین زده است قیمت تمامشده مرغ در این کشور ۷۰ درصد افزایش یافته است.
دولت برای کنترل قیمت مرغ، برای غذای طیور یارانه تخصیص داده است و مرغداران را ملزم کرده است گوشت مرغ را از یک سقفی بیشتر نفروشند. اما به دلیل کمبود غذای طیور، جوجه ریزی کاهش یافته و مرغهایی هم که پرورش داده میشوند به دلیل عدم برخورداری از غذای کافی، در زمان پیشبینیشده رشد نمیکنند.
برخی کارخانههای فرآوری مرغ موقتاً تعطیل شدهاند تا مرغها بزرگ شوند و به اندازه مناسب برسند. مدیر یک کارخانه تعطیل شده در این باره گفت: ما در انتظار رسیدن افزایش مرغها به وزن ۱.۸ کیلوگرم هستیم تا تولید خود را از سر بگیریم.
افزایش قیمت حاملهای انرژی هم به صنعت مرغداری مالزی ضربه زده است. مرغداران کمتر از گذشته از وسایل گرمایشی استفاده میکنند و به دلیل دمای نامناسب، مرغها غذای کمتری میخورند، زودتر خسته میشوند، آب بیشتری میخورند و دیرتر بزرگ میشوند.
با توجه به چشمانداز نامطمئن بازار جهانی، وزارت کشاورزی در برنامهای بلندمدت، تلاشهایی را برای کاهش وابستگی به غذای دام وارداتی آغاز کرده است. قرار است تا سال ۲۰۲۳ سطح زیر کشت غلات در این کشور تا ۸۰ هزار هکتار افزایش یابد. برای ترغیب کشاورزان به کشت غلات نیز مشوقهایی برای آنها در نظر گرفته شده است.
دیدگاه تان را بنویسید