آخرین اخبار
نشست مشترک اعضای کمیسیون تحقیقات، آموزش و فناوری مجلس با مدیران سازمان تات
جلسه مشترک اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با مدیران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، به منظور آشنایی نمایندگان مجلس با بخشی از ظرفیتهای علمی و پژوهشی، چالشها و برنامههای تات، یکشنبه ۲۴ فروردین، با میزبانی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، این نشست مشترک با هدف معرفی بخشی از خدمات سازمان تات و بیان انتظارات و چالشهای پیش روی سازمان، برگزار شد.
در ابتدای جلسه، صالحی جوزانی، معاون پژوهش و فناوری سازمان تات، در قالب یک گزارش، ضمن معرفی مبسوط سازمان به عنوان مهمترین متولی تحقیقات و پژوهش در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی کشور، به چالشها و ظرفیتهای بخش کشاورزی و منابع طبیعی، همچنین، نقش کلیدی سازمان تات در حکمرانی پژوهشمحور و ارتقای امنیت غذایی تأکید کرد.
صالحی در این نشست همچنین به بیان دستاوردهای سازمان تات اشاره کرد و افزود: سازمان تات در آستانه ۵۰ سالگی خود، امروز به مهمترین سازمان مؤثر در تولید محصولات کشاورزی کشور تبدیل شده است.
وی در ادامه به چالشهای پیش روی سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان تات طبق دو سند بالادستی امنیت ملی غذایی و برنامه هفتم توسعه که در سال قبل تصویب شدند حرکت میکند، و طبق این اسناد، رشد کشاورزی بعد از هشت سال باید به ۵/۵ درصد افزایش پیدا کند.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات همچنین، با اشاره به مشکلات و بحرانهای موجود در عرصه منابع طبیعی و کشاورزی افزود: از مهمترین مشکلاتی که ما در این عرصه داریم میتوان به تغییرات اقلیمی، کاهش آب، فرسایش خاک و خام فروشی در بخش کشاورزی اشاره کرد.
صحالی در انتهای صحبتهایش به رویکرد تحولی سازمان تات پرداخت و اظهار داشت: در گذشته، معیار ارتقای اعضای هیئت علمی صرفاً مبتنی بر تعداد مقالات بود، اما اکنون اثربخشی و حل مسائل بخش کشاورزی در اولویت قرار دارد. وی ادامه داد: محققی که بتواند مسئلهای از کشاورزی کشور را حل کند، فارغ از تعداد مقالات، ارتقاء مییابد.
در ادامه جلسه، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ضمن تشکر از مدیران سازمان تات و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بابت میزبانی از اعضای کمیسیون گفت: ما در مجلس نگاه واقعبینانه و حمایتی به سازمان تات داریم. این مجموعه را از آنِ خود میدانیم و همه تلاش خود را برای پشتیبانی از آن به کار خواهیم بست. وی افزود: امروز با بخشهایی از فعالیتها و چالشهای این سازمان آشنا شدیم، از جمله کمبود نیروی انسانی، مجوزهای استخدامی، مسائل مربوط به املاک و زمینها و موضوع محصولات تراریخته، که قطعاً پیگیری خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جایگاه راهبردی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در توسعه علمی بخش کشاورزی، گفت:
این سازمان، مرجع اصلی تحقیقاتی کشور در حوزه امنیت غذایی، ایمنی و سلامت، حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهی و دامی و همچنین تولید واکسن و فرآوردههای بهداشتی است و مجلس با تمام ظرفیت خود در کنار این سازمان خواهد بود.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت باغ گیاهشناسی ملی ایران به عنوان بزرگترین باغ گیاهشناسی در خاورمیانه اظهار داشت: “باغ گیاهشناسی ملی ایران یک ذخیرهگاه زنده ژنتیکی برای کشور است و باید با حساسیت و حمایت ویژه، حفظ و نگهداری شود”.
در انتهای این نشست مشترک، گلمحمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات ضمن خیرمقدم به نمایندگان مردم، به تاریخچه تأسیس تات اشاره کرد و گفت: ما امسال در آستانه پنجاهمین سالگرد تأسیس تات هستیم. با این وجود بسیاری از مؤسسات تابعه تات قدمتی بیشتر از دانشگاه تهران دارند و این نشان دهنده اهمیت بالا و نیاز مبرم کشور به توان و ظرفیت این سازمان است.
گلمحمدی، در ادامه به بعضی از بیاخلاقیها در رابطه با سازمان تات اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه سازمان تات با وجود کارنامه درخشانی که دارد، تا حدی مظلوم واقع شده است. متأسفانه ما در بخش معرفی اثربخشیها و دستاوردهای خود به جامعه، کمکاری کردهایم.
معاون وزیر و رئیس سازمان تات در انتها ضمن ابراز امیداوری نسبت به همراهی نهادهای مختلف در مسیر رشد و توسعه علمی بخش کشاورزی افزود: از حمایتهای کمیسیون آموزش مجلس قدردانی میکنیم و امیداوریم بتوانیم تا پایان برنامه هفتم توسعه، تمام بندها، تبصرهها و وظایف محولشده به تات را به صورت دقیق به اجرا درآوریم.
پیش از این نشست، اعضای کمیسیون آموزش مجلس در معیت رئیس سازمان تات و سایر مدیران و مسئولین حاضر در نشست، از باغ گیاهشناسی ملی ایران بازدید کردند.
گفتنی است در این نشست علاوه بر اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس برخی از مدیران سازمان و مدیران مؤسسات تابعه سازمان نیز حضور داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید