آخرین اخبار
«مدیریت به هم پیوسته منابع آب» در حوضههای آبریز کشور رویکرد اصلی دولت است
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور «مدیریت به هم پیوسته منابع آب در واحد حوضههای آبریز کشور» را رویکرد اصلی دولت در سیاستگذاری منابع آبی کشور دانست و گفت: سال گذشته تلاش شد تا برنامهریزی و بودجهریزی در سطح کشور از نگاه سیاسی و اداری استان ها به سمت حوضه های آبریز سوق یابد.
محمد ابراهیم نیا در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تشریح تلاشها و اقدامات انجامشده در حوزههای آب، کشاورزی و محیط زیست طی سال ۱۴۰۳ پرداخت و افزود: با تدبیر، همکاری و برنامهریزی دقیق میتوانیم مسیر توسعه پایدار را در کشور هموار کرده، کشاورزی را بهصورت بهرهور پیش ببریم، محیط زیست را حفظ کنیم و گنجینه ارزشمند منابع آبی را برای نسلهای آینده به درستی مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته برنامه هفتم به عنوان سند بالا دستی تصویب شد، یادآور شد: یکی از اولویتهای ما در سال گذشته تهیه آییننامهها و دستورالعملهای اجرای برنامه هفتم توسعه بود. برای این منظور، جلسات متعددی برگزار شد تا اطمینان حاصل کنیم که سند بالادستی برنامه هفتم با محوریت اهداف کلان و موضوعات مربوط به کشاورزی، منابع آب و محیط زیست به درستی پیادهسازی خواهد شد.
ابراهیم نیا تاکید کرد: یکی از اولویت های کاری، بحث مدیریت به هم پیوسته منابع آب در واحد حوضههای آبریز کشور بود، به همین منظور تلاش شد تا برنامهریزی و بودجهریزی در سطح کشور از نگاه سیاسی و اداری استان ها به سمت حوضه های آبریز سوق یابد و با همین نگرش یک حوضه آبریز به عنوان پایلوت انتخاب شود که دستاوردهای خوبی کسب شد.
منابع آب در اولویت برنامهریزیها
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه موضوع مورد تایید تمامی متخصصان حوزه کشاورزی و محیط زیست وضعیت نامناسب منابع آبی زیر زمینی و آبخوان های کشور است، گفت: با مد نظر داشتن این موضوع، مساله بر زمین مانده از سنوات گذشته "توسعه منابع آب و خاک نواحی مرزی" را پیش بردیم.
وی خاطرنشان کرد: با کمک رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت، یک میلیارد دلار دیگر به پروژههای توسعه منابع آب و خاک در نواحی مرزی اختصاص داده شد و تمام تلاش ما این بود که این اعتبارات به بهترین شکل ممکن تخصیص یابد تا اهداف این پروژهها به نتیجه برسند.
ابراهیم نیا یکی دیگر از موضوعهای مورد پیگیری طی سال ۱۴۰۳ را بحث فرونشست در کل کشور دانست و اضافه کرد: در برخی از نقاط کشور با مسأله جدی فرونشست روبرو هستیم و سازمان برنامه و بودجه پیگیر این موضوع است.
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: همچنین در حوزه تأمین آب شرب به صورت تضمینی در نوار سواحل جنوبی کشور با سرمایه گذاری بخش غیر دولتی از دیگر مباحث مورد پیگیری این سازمان است که در همین زمینه توانستیم بدهی این سرمایهگذاران را به صورت ویژه پیگیری و بخشی از مطالبات آنان را پرداخت کنیم.
وی مساله محوری، توجه به پیشرانها و مسائل بحران زا و بسترسازیها را مهمترین شاخصهای برنامه هفتم توسعه دانست و ادامه داد: یکی از مباحث مطرح در این سند بالا دستی ناترازی انرژی و آب هست، مسئولیت محول شده به ما، تدوین بسته ناترازی آب بود که پس از برگزاری جلسات متعدد، تمام راهکارهای ممکن برای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف بررسی شد.
ترویج الگوی کشت منطقهای
ابراهیم نیا با تأکید بر اهمیت ارتقای امنیت غذایی کشور در تولید محصولات اساسی افزود: برای بهبود بهرهوری در واحد سطح، تلاش کردیم الگوی کشت محصولات کشاورزی را بیش از پیش ترویج دهیم. وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اقدامات گستردهای داشته است، اما هنوز تا دستیابی به اهداف متعالی فاصله داریم. امیدواریم با نظارت دقیقتر و اختصاص یارانهها طبق برنامه هفتم، بتوانیم الگوی کشت را به صورت کامل اجرا کنیم.
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست با اشاره به تهیه گزارش قابل توجهی از جهاد کشاورزی و ارائه آن به بخش خصوصی، اجرای الگوی کشت در استان خوزستان برای توسعه خرمای مجول را که دارای ارزش افزوده بالایی است، نمونه موفقی از آن دانست.
وی با بیان اینکه موضوع قانون هوای پاک برای ما به شدت حائز اهمیت بود، تاکید کرد: موضوع اجرای قانون هوای پاک از اولویتهای اصلی سازمان محیط زیست و امور ما بوده و همکاران ما روزانه اجرای آن را رصد میکنند و امیدواریم که با برگزاری جلسات منظم با محوریت این قانون، کیفیت مطلوب هوا را در کشور تضمین کنیم.
ابراهیم نیا از تبادل موافقتنامه طرح های عمرانی طی سه ماه پایانی سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: هر سال تبادل این موافقتنامه ها به روزهای پایانی سال محول می شد که این بار در اجرای این برنامه تسریع صورت گرفت و امیدواریم که امسال نیز با شیوه ای نوین، در همان ۶ ماه دوم سال نهایی شود.
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست یکی از موضوعات خیلی مهم را انجام پروژه های مشترک اطفا حریق در جنگل ها بود خواند و گفت: در سال گذشته توانستیم بودجه مناسبی برای اطفای حریق جنگلها تخصیص دهیم. این اقدام برای حفظ جنگلهای البرز و زاگرس به عنوان ۲ منبع اصلی تامین آبی کشور، بسیار حائز اهمیت است.
وی معتقد است که اقدامات انجامشده در سال ۱۴۰۳ فقط بخشی از مسیر توسعه پایدار در کشور است. امیدوارم با استمرار این رویکرد و تلاش تمامی نهادها، سال ۱۴۰۴ را نیز با موفقیت همراه کنیم و گامهای اساسیتری برای مدیریت آب، کشاورزی و محیط زیست برداریم.
دیدگاه تان را بنویسید